Atelier

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en wil je eens wat anders proberen? Dan is het maken van een mozaïek een echte aanrader!

Mozaïek is een vorm van kunst die ver teruggaat in de geschiedenis en waarvan tot op heden nog steeds veel gebruik wordt gemaakt.

Een mozaïek is eigenlijk zoveel als het rangschikken van een heleboel kleine deeltjes tot een samenhangend geheel. Materiaal dat hierbij o.a. gebruikt kan worden is: keramisch materiaal (zoals mozaïektegeltjes en vloer- of wandtegels), marmer, glastegeltjes, glasstenen, gekleurd glas, smalti, spiegel, kiezels, kralen en schelpen.

Je kunt mozaïek toepassen op allerlei ondergronden zoals hout, glas, terracotta, beton, metaal en kunststof. Maar het vergt een hele studie om te weten welke lijm- en hechtmiddelen nodig zijn, in combinatie met het materiaal en de ondergrond, om zo lang mogelijk plezier te hebben van je werkstuk. Zeker als je je werkstuk buiten wilt plaatsen. Dit, omdat wij in Nederland helaas een niet al te gunstig klimaat kennen (veel regen, vorst).

Basisworkshop

Daarom beginnen we bij het begin; met een basisworkshop. Dit houdt in dat:
- je uitleg krijgt over de gereedschappen waarmee je gaat werken tijdens deze workshop;
- je een vlak houten voorwerp voor binnen gaat mozaïeken (keuze uit een spiegel, dienblad, lampje) met 2 of 3 verschillende kleuren wandtegels;
- je uitleg krijgt over hoe je thuis je werkstuk moet voegen (omdat de lijm eerst 24 uur moet drogen). Je krijgt voegmiddel en instructies mee.
- je voldoende versnaperingen krijgt tijdens de workshop.

Doe eens iets geheel anders

Wil je eens wat leuks doen midden het Noordhollandse landschap? Ga dan eens met een aantal personen een mozaïekworkshop volgen. Creatief met gekleurde tegels voor een leuke decoratie in huis of tuin.

Zo maar voor de aardigheid of ter gelegenheid van bijvoorbeeld een aanstaande bruiloft. Een vrijgezellenfeest kan een aanleiding zijn om samen met de aanstaande bruid een leuk aandenken te creëren dmv een fraaie mozaïekdecoratie.

Enkele voorbeelden van mozaïekwerkstukken die je maken kunt: spiegel, dienblad, tafeltjes, lampje, bloempot, enzovoorts. Er is voor ieder interieur of iedere omgeving, en elke gelegenheid altijd wel een passende mozaïekcreatie te bedenken.

Er zijn verschillende workshops mogelijk met ieder zijn eigen doel en tijdsindeling.